Teenspalk bij teenklachten


Teenklachten, we hebben er allemaal weleens last van. De ene keer pijnlijker dan de andere keer. Een teenspalk kan in die situatie een goede oplossing bieden. In dit bericht wordt uitgebreid gekeken naar de functie en verschillende teenspalken die er zijn.

Waarvoor is een teenspalk bedoeld?

Een teenspalk heeft als functie om de tenen te ontlasten en in voldoende rust te kunnen laten herstellen. De teenspalk is er voornamelijk op gericht om de teen bescherming te bieden.

Soorten teenspalken

Er zijn verschillende soorten teenspalken. Dit is ook afhankelijk van de blessure aan de teen. Voor een blessure als Hallux Valgus zijn andere spalken nodig, dan bij een gekneusde teen. De functie van de spalk zal ook per blessure verschillen.

Teenspalk Buddy Splint Pro Orthic

Hulpstukken voor tenen

Door het laten uitvoeren van een onderzoek kunt u precies achterhalen van welke blessure u last heeft. Daarnaast kan er ook een keuze gemaakt worden voor de juiste, geschikte teenspalk. De hulpstukken voor de teenspalk kunnen zijn: Een spalk specifiek gericht op de behandeling van Hallux Valgus of een algemene teenspalk gericht op het herstel van diverse klachten aan de teen. Deze hulpstukken worden altijd uitgekozen i samenspraak met uw behandelaar.

HalluFix Splint

Hamerteen correctie

Een hamerteen correctie kan gedaan worden door gebruik te maken van een teenspalk. Deze spalk zal ervoor zorgen dat de houding, die aangenomen is door de teen, veranderd in een natuurlijkere houding. Hierdoor kunt u herstellen van uw hamertenen.

Klauwtenen correctie

Bij de correctie van klauwtenen (dit geldt overigens ook voor andere correcties aan de tenen) dat vooraf onderzoek gedaan moet worden naar welke vorm de tenen precies hebben. Daarna wordt er met een operatieve of non-operatieve behandeling een correctie gedaan aan de tenen. Voor een natuurlijker herstel kan gekozen worden voor een teenspalk, maar deze keuze hangt af van uw behandelaar.


Leave a Reply

Your email address will not be published.